Hakijalle

Vammalan lukio on noin 320 opiskelijan opinahjo, jossa on monipuolinen kurssitarjonta. Kattavaan opintotarjontaamme kuuluu valtakunnnallisten pakollisten ja syventävien kurssien lisäksi runsaasti koulukohtaisia opintoja. Tavoitteellinen urheilija voi opiskella joko lentopallolinjalla tai urheilulinjalla, jolloin opinto-ohjelma sisältää 10 koulukohtaista lajilinjakurssia.

Meillä voi opiskella luokkaopetuksena vuosittain 3-4 vierasta kieltä. Opetamme B-kielinä espanjaa, ranskaa, saksaa ja venäjää. Toimintakulttuuriimme kuuluu kansainvälisyys ja eurooppalainen yhteistyöverkostomme on toiminut jo vuosikymmeniä.

Teemme yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa. Korkeakouluyhteistyötä teemme muun muassa Tampereen yliopiston kanssa.

Vammalan lukiossa on

- keskiarvoraja 7,0

- aloituspaikkoja yleislinjalla 120

- aloituspaikkoja urheilijoille on yhteensä 25, ja näistä vähintään 15 osoitetaan lentopalloilijoille

Syksyllä 2022 aloittavien ainevalintojen tekeminen

Vammalan lukion tulevien ykkösten ensi lukuvuoden alustavat ainevalinnat kerätään oheisen sähköisen valintalomakkeen avulla (linkki). Lomake on auki 25.3. asti ja sen voi täyttää myös puhelimella. Lomakkeen täyttävät lähtökohtaisesti vain Vammalan lukioon ensisijaisesti hakeneet.

Kaikkien opiskelijoiden ensimmäiset lukujärjestykset tehdään opiskelijoille valmiiksi ja loput valinnat yhdessä opinto-ohjaajan kanssa opiskelujen alkamisen jälkeen. Alustavia valintoja esimerkiksi matematiikan oppimäärän laajuudesta voi tarvittaessa vielä muuttaa opiskelujen alettua. Uusille opiskelijoille järjestetään infotilaisuus perjantaina 17.6.2022, infotilaisuuden toteutustavasta tiedotamme tarkemmin lähempänä ajankohtaa.