Infopaketti Vammalan lukioon keväällä 2021 valituille opiskelijoille

Vammalan lukioon valitut opiskelijat

Lista valituista, jotka ovat antaneet nimen julkaisuluvan Internetissä, julkaistaan tällä sivulla torstaina 17.6.2021

Yhteishaun tulokset ja opiskelupaikan vastaanottaminen

Tieto ilmoitetaan valituille aikaisintaan to 17.6.2021

Saat Opintopolun hakulomakkeelle ilmoittamaasi sähköpostiisi tiedon opiskelijavalinnasta. Vammalan lukioon hyväksyttyjen nimet julkaistaan myös Vammalan lukion nettisivuilla ja ulko-ovessa niiden osalta, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisuun. Vammalan lukio lähettää myös perinteisen kirjeen valituksi tulleille opiskelijoille. Tämä kirje saattaa tulla perille vasta seuraavalla viikolla.

Kun olet saanut tiedon opiskelupaikasta, sinun tulee vielä ottaa vastaan saamasi opiskelupaikka. Tämäkin tehdään Opintopolku-palvelussa. Linkki palveluun on opiskelijavalinnasta saamassasi sähköpostissa. Ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu lisäksi läsnäolevaksi opiskelijaksi Vammalan lukioon lukuvuodelle 2021-2022 Opintopolussa 24.6.2021 mennessä.

Uusien opiskelijoiden infopäivä

Vammalan lukioon valituille järjestetään infopäivä perjantaina 18.6.2021. Infoja järjestetään yhteensä kolme kertaa, kaksi lukiolla ja yksi etänä Teams Livessä. Infotilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua, mutta siihen voi osallistua vain terveenä.

Infot järjestetään seuraavasti:

• Klo 9 infotilaisuus Vammalan lukion ala-aulassa, opiskelijat, joiden sukunimi alkaa kirjaimilla A-M
  • Klo 10 infotilaisuus Vammalan lukion ala-aulassa, opiskelijat, joiden sukunimi alkaa kirjaimilla N-Ö
  • Klo 13 infotilaisuus Teams Livessä kaikille opiskelijoille, jotka eivät pääse osallistumaan tilaisuuteen lukiolla. Linkki Teams Liveen päivitetään Vammalan lukion nettisivuille “ajankohtaista”-osioon. Tallenne jaetaan uusille opiskelijoille Wilmassa.

Infotilaisuus kestää noin tunnin ajan. Infotilaisuuden aikana käsitellään opiskelun aloittamiseen ja koulumatkoihin liittyviä asioita ja opiskelijat saavat materiaalipaketit, jotka sisältävät esimerkiksi lukion Wilma-tunnukset, ensimmäisen periodin lukujärjestyksen, opiskelijatietolomakkeen sekä muuta hyödyllistä tietoa. Etänä osallistuville materiaalit toimitetaan postitse.

Syksystä 2021 alkaen välttämättömät oppimateriaalit ovat opiskelijoille ilmaisia. Tämä tarkoittaa sitä, että saat käyttöösi Vammalan lukion hankkiman tietokoneen. Syksyllä 2021 lukiolaiset saavat käyttöönsä Lukiolaiskannettavan (lukiolaiskannettava.fi). Tietokone sisältää kaikki lukio-opinnoissa tarvittavat ohjelmat ja sovellukset.

Mikäli haluat käyttää omaa tietokonetta, se on mahdollista, mutta silloin sinun täytyy huolehtia itse, että tietokone sisältää myös koulutyössä tarvittavat ohjelmistot ja toimii ylioppilastutkintolautakunnan koejärjestelmässä. Oman tietokoneen käytöstä ei makseta käyttökorvausta. Huoltajan tulee ilmoittaa oman tietokoneen käytöstä kirjallisesti rehtorille (tunnistettavissa olevasta sähköpostiosoitteesta lähetetty viesti riittää). Ilmoitus on tehtävä keskiviikkoon 23.6.2021 mennessä.

Infotilaisuuteen voi osallistua vain terveenä. Infotilaisuuksissa tulee voimassa olevia turvallisuussuosituksia: käytetään makseja, huolehditaan turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta.